cupcake kväll

myskväll hos malin med cupcakes och fim, sov fyra i hennes friggebod på 10 kvadrat och det klipptes lugg på sofia.


klubbåldern?

Erik Hassle spelade på Liseberg igår under NRJ in the park. Dock var medelåldern 14 vilket inte riktigt är vår målgrupp. kändes lite som ett mellanstadiedisco. vi köpte klubbor för att passa in lite bättre?


vet du vad som är bra med att använda höstjackan igen?

Har varit så kallt senaste dagarna så jag har varit tvungen att använda min höstjackan. vilken inte känns helt okej i augusti. men vet ni vad som är bra med att återanvända höstjackan? man kan hitta pengar i den! blev TRE kronor rikare igår!

detta tyckte jag va otroligt gulligt. en groda som är i samma storlek som en ärta ungefär. den försvinner på en penny!

från national geographic



Mål

De fem senaste dagarna har jag kört bil varje dag. yepp, du läste rätt. Karoline har kommit igång med övningskörningen! Äntligen verkligen. Körlektionen idag kände jag gick riktigt bra. Och mitt mål nu är att ta körkort tills jag fyller 20! Är det ett rimligt mål? Inte vet jag men det är målet. Så då har jag alltså över ett halvår på mig med intensivkörning.

Idag kändes vädret riktigt ironiskt. vaknade. det spöregnade. var tvungen att gå upp för att cykla iväg. däremellan blev det uppehåll. jag går ut och det börjar regna. när jag kommit fram till busshållsplatsen slutar det regna lagom tills bussen kommer. och det är uppehåll hela dagen fram tills jag har två hållplatser kvar hem. jag låser upp cykeln och då brakar det ner. roooooligt! ännu mer ironiskt slutade det regna 300 meter hemifrån. älskar vädret.


Worst-Case scenario

Ibland råkar man se en filmer eller tv-serier som bara är pinsamma att se, ännu jobbigare är det om det faktiskt är med någon skådespelare eller programledare som man gillar. Jag såg just en sådan serie Worst-Case scenario med Bear Grylls. Bear gjorde tidigare Extrem överlevnad då han släpptes av mitt ute i ingenstans och skulle ta sig tillbaka till civilisationen. Visst var vissa scener här fejk osv. men han åt ändå feta insekter och sov inuti en kamel, så lite creed för det. Denna nya serie handlar om hur man ska göra om man handlar i en svår situation. Just nu ska han rädda en kvinna som svimmat i en bil med en elledning hängandes över. Allt är sådär amerikansk dramatiskt och fejka, och Bear Grylls är britt! Jo visst, det är jättebra att veta att man kan använda nackstödet i bilen för att krossa rutan om bilen sjunker. Jag gillar Bear Grylls men vet inte var jag ska ta vägen när jag ser på detta! Läge att zappa nu känner jag.

Se trailen så kanske ni förstår vad jag menar.


Erik Hassle

Erik spelade även han under kulturkalaset. dock bara tre låtar men han var lika bra som alltid. och han ska spela på Sticky den 2 oktober!


Markus Krunegård

var en riktigt fin konsert med Markus i förra veckan. den sändes även idag på P3 och går nog att lyssna på igen på deras hemsida. man fick även fotas med honom efter konserten och få bilden direkt i handen.

 


chill out

Trevlig kväll hos Sofia. spelade alfapet och jag vann faktiskt denna gången! gick upp till Masthuggskyrkan mitt i natten. stod en bil där som blinkade mot oss, och längre fram stod en man ute bland bergen. vi trodde de sålde knark och sprang ner därifrån.




dagisfröken för en dag

I går när jag var påväg till Sofia gick jag förbi en park där det lekte massa barn. jag tänkte kanske skulle man jobba med barn ändå? jag släppte tanken ganska snabbt och gick vidare. några timmar senare ringer en annan vän till mig som jobbar på en förskola och undrar om jag kan vara vikarie för en dag. jag tackade ja. så idag har jag jobbar på en förskola under dagen, bussen gick redan kl 6 imorse men det har varit roligt! skulle lätt kunna vara vikarie fler gånger. men nej. inte jobba som det.

nu bär det av till Sofia för en minisemester!


Standing where you left me

Erik var riktigt fin idag. ska ta tag i bildredigering snart, både från Erik, Markus och Usa.

Get him to the Greek

Igår var en sjukt bra dag. vad på en förhandsvisning av Get him to the Greek med bland annat Russel Brand och Jonah Hill. tänkte dela med mig av det jag skev i min "mina tankar om film"-bok som jag gjorde med the Lovely Bones.

Handling: Aaron Green får i uppgift att hämta Aldous Snow från London - LA för en konsert på the Greek. Vilket är lättare sagt än gjort.
Bäst: Roliga skämt. Furry Walls. Russel Brand.
Sämst: Själva klippningen och filmningen var inget speciellt.
Replik jag minns: Who whoul be scared of a Jeffrey? - Aldous Snow
Biroll jag minns: P. Diddy som bossen Sergio. "Where are you? Im gonna kill you. Smile Face"
Övrigt: Helkul film. Russel Brand gör hela filmen
Efter den här filmen vill jag se: Vad som helst med Russel Brand
Betyg: 4/5



hela livet var ett disco

 


fint!

Riktigt fin kväll! Timo var fin, Oskar Linnros var helt okej och Amanda Jensen var också bra. Efter Amanda gick vi till Linné och tog oss ett glas vin och det var fint! sprang hem i regn efter en vansinnesfärd med buss och nu börjar det åska! dags att sova för imorgon blir det Markus! det kommer också bli fint! 


Framtiden?

Har haft lite panik över framtiden de senaste dagarna. kom nämligen in på en fristående kurs på Göteborgs universitet. En kurs på en termin som är bra att ha läst om man vill bli det jag vill bli. detta betyder alltså att jag skulle kunna bo hemma sex månader till och även försöka hinna ta körkort på den tiden. låter toppen. men planen var ju att jag skulle flytta till norge nu i slutet av september med mina vänner. tjäna pengar, leva livet och sedan resa. klara sig på egen hand osv. så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. terminen börjar i alla fall den 1 september. kan ju bara flytta över till norge efter jul isåfall? och om jag börjar på kursen och det visar sig att den var ovärd är det väl bara att hoppa av? och förresten, kan man gå till vägledningscentrum även om man inte går i skolan längre? och ska/kan man gå till arbetsförmedlingen även om man kommit in på en kurs och kanske ska plugga? kan man få "hjälp" med att hitta helgjobb och sånt? vad mycket frågor det blev..

dagen då framtiden inte kändes så nära

Göteborg är fint

finfin dag idag. träffade Mickan igen eftersom de åker hem till Usa. blev en liten återträff med några vänner från mellan/högstadiet, trevligt värre! Såg mitt gamla hus och filmen från när vi slutade 3an, alltså lågstadiet. jag läste en dikt som gick något i stil med Sommar, sol, fisk och bad - det är sommar tycker jag. vilken liten poet man var!

Sedan blev det farvälfarväl och jag mötte upp Malin, Sofia och Jenny i stan. Götebogs kulturkalas nu, det är fint. Kollade lite på Jozé González, hörde lite stå up, missa dock Soran Ismail, gick vidare och kollade på Timo, han verkade lite småfull men det var roligt. promenixade vidare till centralen och åkte hem. såndär mysig kväll i en vacker stad med fina vänner.

Att skaka hand med Göran Hägglund

Har varit på min allra första politikerutfrågning? Vet inte ens vad det kallas. Men ni vet, några lite högre uppsatta politiker står i ett litet tält och blir utfrågade lite frågor osv. KD stod ute på Hönö idag med Göran Hägglund, Mats Odell och Maria Larsson och eftersom min käre far är insatt i politiken där vi bor i nämnda parti följde jag självklart med. När det var slut kom Göran Hägglund fram och hälsade på oss och tog i hand och pratade lite med oss. Och att skaka hand med Göran Hägglund, det gick ganska fort, jag sa hej och log lite.

Sightade även Pelle Westman från Västnytt och Uppdrag Granskning!


god natt

Jag väntar på en mängd saker jag skulle kunna skriva om. Men det händer inte jättemycket just nu. Jag har beställt två saker online också som jag skulle kunna skriva om, men det vill jag inte göra förrens de kommit. Jag har inte heller orkat ta tag i att sortera/redigera usa bilder att lägga upp..och det som händer runt omkring min är väl inte jättespännande. jag umgås med mina vänner och gör mysiga saker. upptäckte att jag blev lite hamburgerfreak i usa tydligen. blev sjukt sugen på hamburgare häromdagen, och det blev även hamburgare! Med Malin och Jacob! Det var sjukt gott. Sedan spenderade vi kvällen på Liseberg, tittade lite på Marit Bergman, strosade runt, spelade lite, gick Evert Taubes värld och åt mjukglass. Simone var också med! Viktigt att nämna, faktiskt.

men jaoo, det sägs att det ska regna imorgon torsdag, så blir nog lite tv-spelslirande hos Jenny. och jag har lovat att inte sova för länge för vi ska träffas typ kl 13 senast..så bäst jag somnar nu.


San Diego och San Francisco

Nu har jag varit hemma i nästan en vecka och hela min USA-vistelse känns som en avlägsen dröm. De sista dagarna spenderades i San Diego och helgen i San Francisco. Medan Mickan kollade in sitt universitet i San Diego gick jag och Fanny på Seaworld! OCH SÅG DELFINER! Och massa söta djur! Turtlar, sjölejon, späckhuggare och världens största och även fulaste fisk. Seaworld kan väl jämföra lite lätt med Universalstudios fast med inriktning på havsdjur, med shower, "gå-igenom-en-tunnel-och-se-hajar" och även några åkattraktioner. Okej rätt långt från Universals men själva grejer. typ. I alla fall var det en jättekul dag och vi hann gå på alla shower. Shamu-showen som är med späckhuggarna vilken är den populäraste, jättehäftigt va det! En show med ett sjölejon och en utter och självklart en Delfinshow! Och några andra, men dessa va helt klart höjdpunkterna. Jag köpte även en jäffefin mugg med delfiner på och delfinerna är liksom bucklar ut lite så det blir en liten 3D-effekt eller vad man ska säga.

Efter att ha kommit hem från San Diego kl 11 på torsdagskvällen bar det av uppåt San Francisco kl 5 på fredagsmorgonen. Där hade Fanny en fotbollsturnering och vi bodde hos en familj de känner där. Jättetrevliga! Jag och Mickan satt uppe och pratade med "frun" till långt efter midnatt. Verkligen insperenade familj! De var pensionärer så nu reser de mest hela tiden, nyligen hade de besökt Turkiet, Australien, Nya zeeland och även Antarktis!

På Lördagen då Fanny hade turnering tog jag och Mickan oss in till San Francisco på egen hand med tunnelbanan - Bart. jupp, deras tunnelbanesystem heter Bart. Vi besökte China Town, Union Square, Pier 39 och vi gick och gick hela vägen! Upp och ner! För er som möjligtvis inte känner till det så består San Francisco av backar. Men det var häftigt. Vi lyckades även hamna i den icke-turistiska delen av China Town, alltså där kineserna handlar sina dagligvaror, såsom torkad fisk och torkad sjögurka och alla möjliga skumma saker. I "turistiska" delen av China Town testade vi även på "Pearl Drinks" vet faktiskt inte riktigt vad det egentligen var. Men var som en saftdrink med några skumma små "bollar" i. Jag hade i alla fall med smak av vattenmelon och det var helt okej, men de där bollarna blev lite mycket till slut.

Och tro inte att vi missade Golden gate bron! Den tog vi kvällen innan i bilen och körde över, parkerade, gick på de gräsligaste toaletterna någonsin och gick sedan halvvägs över bron. Det var svinkallt men helt klart värt.

På söndagen åkte vi tillbaka till Camarillo, packade och åkte hem till Sverige igen på måndagsmorgon på världens oskönaste flygplan. Flyget från Usa - Amsterdam hade de hårdaste ryggsätena och det gick inte att sova en blund.

Blev ett såntdär lite långt inlägg igen, men det har varit awesome så det är det värt! Äventyren i Usa är över, i alla fall för den här gången och nu återstår det som är kvar av den svenska sommaren - regn och kanske en lite gnutta sol.



RSS 2.0