Blue Mountains

Var uppe i Blue Mountains Nationalpark häromdagen som ligger ungefär en timme utanför Sydney. Vi åkte först till Wentworth Falls som är ett stort vattenfall med en förskjutning i själva sluttningen. Väldigt häftigt. För att komma till själva fallet kunde man ta olika vandringsleder som tog olika lång tid. Allt mellan 20 min till 4-5 timmar. Vi tog en promenad på knappt två timmar. På vägen såg vi helt fantastisk natur och träffade även på några ödlor (bildgoogla blue tongue lizard!) Mot slutet av dagen hann vi även åka till den lilla staden Katoomba där landmarket "The Three Sisters" ligger. Det är tre stycken klippformationer som enligt aboriginsk legend är tre systrar som förvandlats till sten, finns lite olika legender om varför. I helgen var vi även uppe i Canberra för att hälsa på Matts bror med sambo. Men det får bli ett litet eget inlägg.
Här följer några bilder!
 

Vattenskidor

I lördags bjöd Matts vän Dan med oss och ett gäng på vattenskidor. Matt började med wakeboard (typ snowboard) och det tog några gånger innan han kom upp, men när han väl gjorde det gick det galant! Sedan försökte jag mig på skidorna, men jag lyckades faktiskt inte komma upp mer än på huk! Skitsvårt verkligen. Jess (Matts syster) gick det lite bättre för. Sedan visade självklart alla andra hur det skulle göras och kom upp direkt.. Dan hade även med sig tre svenska vänner som var jätteduktiga de också! Jag och Matt hoppade upp på surfbrädan istället och drogs på den. Det var verkligen jätteroligt!
 

IKEA

Matts mamma tog med mig till IKEA häromdagen. Julen kändes plötsligt lite bättre.


Att klappa en koala

För en vecka sedan var vi på en Koala Park som ligger ungefär 10 minuter ifrån där vi bor. De hade inte bara koalor, utan många andra australienska djur, såsom dingos, wombats, emus, echidnas (myrpiggsvin) och känguruer! En stund efter att vi hade kommit dit hade de en presentation om koalorna, de "gick" runt lite som de ville i parken, men de flesta var i skuggan där de fick mat. Ibland kunde vi se en skylt med texten "there is a koala resting in a tree nearby" och kollade man då upp mot trädtopparna kunde man se en liten gosig boll sitta där. När djurskötaren hade pratat klart om koalorna fick vi komma fram och fota och klappa en! Världens sötaste djur! Efter detta gick vi runt i parken och tittade på alla de andra djuren. Även känguruerna hade de så man fick komma in och klappa och även mata. Väldigt söta de också! Efter det träffade vi på två andra koalor som satt i ett träd, och plötsligt började den ena bröla! Koalaskötaren kom då förbi och förklarade att detta var koalans parningsläte och att det är väldigt sällsynt att höra. Ja det var väl det mesta från koalaparken, förutom när en kakadua stack ut sitt huvud ur buren och sa "halloo!" när jag fick förbi och hoppade tre meter bakåt för jag blev så skrämd!
 

RSS 2.0