San Diego och San Francisco

Nu har jag varit hemma i nästan en vecka och hela min USA-vistelse känns som en avlägsen dröm. De sista dagarna spenderades i San Diego och helgen i San Francisco. Medan Mickan kollade in sitt universitet i San Diego gick jag och Fanny på Seaworld! OCH SÅG DELFINER! Och massa söta djur! Turtlar, sjölejon, späckhuggare och världens största och även fulaste fisk. Seaworld kan väl jämföra lite lätt med Universalstudios fast med inriktning på havsdjur, med shower, "gå-igenom-en-tunnel-och-se-hajar" och även några åkattraktioner. Okej rätt långt från Universals men själva grejer. typ. I alla fall var det en jättekul dag och vi hann gå på alla shower. Shamu-showen som är med späckhuggarna vilken är den populäraste, jättehäftigt va det! En show med ett sjölejon och en utter och självklart en Delfinshow! Och några andra, men dessa va helt klart höjdpunkterna. Jag köpte även en jäffefin mugg med delfiner på och delfinerna är liksom bucklar ut lite så det blir en liten 3D-effekt eller vad man ska säga.

Efter att ha kommit hem från San Diego kl 11 på torsdagskvällen bar det av uppåt San Francisco kl 5 på fredagsmorgonen. Där hade Fanny en fotbollsturnering och vi bodde hos en familj de känner där. Jättetrevliga! Jag och Mickan satt uppe och pratade med "frun" till långt efter midnatt. Verkligen insperenade familj! De var pensionärer så nu reser de mest hela tiden, nyligen hade de besökt Turkiet, Australien, Nya zeeland och även Antarktis!

På Lördagen då Fanny hade turnering tog jag och Mickan oss in till San Francisco på egen hand med tunnelbanan - Bart. jupp, deras tunnelbanesystem heter Bart. Vi besökte China Town, Union Square, Pier 39 och vi gick och gick hela vägen! Upp och ner! För er som möjligtvis inte känner till det så består San Francisco av backar. Men det var häftigt. Vi lyckades även hamna i den icke-turistiska delen av China Town, alltså där kineserna handlar sina dagligvaror, såsom torkad fisk och torkad sjögurka och alla möjliga skumma saker. I "turistiska" delen av China Town testade vi även på "Pearl Drinks" vet faktiskt inte riktigt vad det egentligen var. Men var som en saftdrink med några skumma små "bollar" i. Jag hade i alla fall med smak av vattenmelon och det var helt okej, men de där bollarna blev lite mycket till slut.

Och tro inte att vi missade Golden gate bron! Den tog vi kvällen innan i bilen och körde över, parkerade, gick på de gräsligaste toaletterna någonsin och gick sedan halvvägs över bron. Det var svinkallt men helt klart värt.

På söndagen åkte vi tillbaka till Camarillo, packade och åkte hem till Sverige igen på måndagsmorgon på världens oskönaste flygplan. Flyget från Usa - Amsterdam hade de hårdaste ryggsätena och det gick inte att sova en blund.

Blev ett såntdär lite långt inlägg igen, men det har varit awesome så det är det värt! Äventyren i Usa är över, i alla fall för den här gången och nu återstår det som är kvar av den svenska sommaren - regn och kanske en lite gnutta sol.



Kommentarer
Postat av: katta

awesome! =) du ä så himla cool ^^

2010-08-03 @ 23:04:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0