Thailand - Koh Tao

När vi blivit mätta på Bangkok drog vi oss vidare mot hav och strand. Vårat första ö-stopp blev på paradisön Koh Tao. En fin liten ö där vi bodde vid en lång, lång strand. Koh Tao ska tydligen vara ett av världens bästa platser att dyka på. Vi körde inte riktigt all in med dykningen, utan köpte oss varsitt snorkelsett istället. Ena dagen åkte vi till en jättefin strand som hette Freedom beach, här snorklade vi och badade hela dagen. En annan dag åkte vi ut på en privat snorkeltur runt ön. Och vad häftigt och fint det var! Första stoppet var en vik som kallades Shark bay då det finns revhajar där. (Helt ofarlig haj som äter typ småfisk/plankton.) Till min och Sofias stora besvikelse höll tydligen hajarna till på andra sidan viken än där vi snorklade. Vi åkte vidare till en annan vik med jättemycket fina koraller och många fiskstim som man hamnade i. Mango bay var en annan fin vik där vi matade fiskarna som blev helgalna! Sista stoppet på dagstrippen var en tredelad ö som sitter ihop med tre sandremsor. Där vandrade vi upp till utsiktsplatsen som bjöd på en strålande utsikt!

Koh Tao sunset

Malin och Sofia begrundar solnedgången

Freedom beach
Freedom beach - skönt i skuggan
Freedom beach - och skönt i vattnet
Freedom beach
Freedom beach
Snorkeltur runt ön

Mata fiskarna!
Utsikten men den unika tredelade stranden

Thailand - Bangkok

Min Thailandsvistelse började i huvudstaden Bangkok, fullt med trafik, människor och avgaser. Vi bodde mitt på Khosan Road, som jag skulle rekommendera till dem som inte vill ha en lugn stund. Försäljare och tuktuk-chaufförer så fort man kommer ut på gatan. Och självklart alla marknads- och matstånd. Samt alla nattklubbar på nätterna. Och den godaste pad thaien. Vi åt pad thai i princip varje dag, i över en vecka. En kväll åkte vi 83  våningar (300 m) upp till en Sky Bar och tittade på utsikten. Eller ja, det var ju mörkt så man såg mest lampor och byggnader. Men häftigt var det! Annars spenderades tiden i Bangkok mest åt shopping, mat, uteliv och självklart poolen på hotellets tak.

Khosan Road

Vissa hus såg ut såhär

Medan andra var lite mer gammalmodiga
Åka tuktuk

Malin och Sofia köpte varsin polaroidkamera

Chill vid poolen på taket

Utsikt från poolen

Skybar

Utsikten från Skybaren

Även kackerlackor tycker om pad thai

Och tjockiskatten i en skobutik

Depot Beach och födelsedag

Oj var ska man börja, känns lättast att gå bakifrån, med påskhelgen först, sen lär det följa några bildinlägg från Thailand. Vi åkte söderut längst kusten på skärtorsdagskvällen och hamnade på Depot Beach. Stranden efter Pebbly Beach som jag tidigare besökt. På långfredagsmorgonen, min födelsedag vaknade jag upp av papegojor och regnbågslorikiter på balkongen som åt fågelfrön ur våra händer. Vi gick sedan på en långpromenad först genom bushen till en annan strand, och sedan gick vi längst med hela udden tillbaka! Har nog aldrig varit så fascinerad av alla klippformationer. Ingen idé att beskriva för mycket, se på bilderna! Resten av helgen bestod av promenader, Seattlers of Catan-spelande och påsk chokladägg såklart!RSS 2.0