Venice, Santa Monica och Santa Barbara

De senaste dagarna har vi hunnit besöka alla dessa tre ställen. Venice var massa surfers och weed. De hade medical marijuana ställen där man helt lagligt kan köpa weed för nacksmärta eller cancer. Här låg vi även på stranden ett tag och badade i höga roliga vågor! Det var jättevarmt i både luften och havet, men varmast var sanden som jag och mickan fick blåsor av! helt galet varmt!

Sedan åkte vi vidare till Santa Monica och gick på third street med en massa affärer och ett Forever 21 med tre våningar. Vi åt även på ett mexicanskt snabbmatsställe som hette La Salsa! Det var gott. Det är lite fascinerande att de har snabbmatställen för allt här! Mexicanskt, Grekiskt och såklart tusen olika hamburgerresturanger. Jack in the Box är än så länge min favorit.

Dagen därpå tog vi en tur till Santa Barbara där vi först badade på en strand lite utanför som hette Carpinteria. Där fick jag olja i håret så det luktade äckligt hela dagen sen. Inte så kul. Sedan åkte vi in till Santa Barbara och gick runt och åt på Panda Express - som är ett kinesiskt snabbmatsställe! Det var gott och jag fick min första Lycko kaka!

Universal Studios

Jag vet inte var jag ska börja. Som den filmfantast jag är var detta stället helt underbart! Så från början kanske är en bra idé. Universal studios är där Universal spelar in sina filmer, de har stora studior och uppbyggda scener utomhus som bland annat föreställer New York eller Whoville från Grinchen. Denna delen kan man åka en studio tur i och se de ställena där de spelat in scener från olika filmer samtidigt som de berättar vad det är och hur vissa saker går till. De har även byggt en del som en nöjespark med olika åkatraktioner, shower, resturanger och affärer allt med filmtema. Och jag ska berätta aaaallt vi gjorde! För det var awesome!!

Först gick vi House of Horrors vilket kan jämföras med Gasten på Liseberg. Med skådespelare och dokor som ska skrämma en. Innan jag gick var jag jätterädd att jag skulle vara jätterädd..men den var inte så läskigt eftersom jag var så medveten och kollade i varje hörn..men visst skrek även jag men inte lika mycket som två yngre tjejer som gick bakom oss, de blev så rädda att de tog tag i våra armar! De hade en zombieavdelning, en chuckyavdelning (en film om en docka som börjar leva och döda folk...typ) och en med the wolfman och lite allt möjligt läskigt.

Därefter gick vi å en show om Special effects vilket jag tyckte var sjukt intressant! De visade hur man gjorde olika effekter och visade det live!

Sedan drog vi vidare till the Studio Tour vilken jag skrev lite om i början. Här fick vi stå i kö hur länge som helst och det var hur varmt som helst, var runt 40 grader hela dagen men det var det helt kalrt värt! Mitt i turen hade de världens största 360° 3D visning! De visade en specialgjord scen ur King Kong som Peter Jackson själv hade regiserat såklart. Innan visningen pratade han även lite om den på några skämar som fanns i vagnarna man åkte i! Visninge var jättehäftigt och det kändes nästan som man var mitt i Skullisland och det skvätte vatten och det rörde sig! Mitt i visningen körde vi även förbi där de spelade in just då! och vi såg Eva Longoria från Desperate Housewifes! Hon vinkade till oss! Turen var ganska lång och jag ska inte berätta om allt.

Sedan åkte i The Simpsons ride! I den kön visade de klipp från olika Simpsons episoder där de var på Krustyland och liknande så det var roligt. Den turen var en simulator som fanns på Liseberg för lägnesedan. man satt alltså på samma ställe så rörde sig fordonet man satt i så det kändes som man åkte hit och dit och flög och grejer så såg man på skärmen framför vad som hände. och självklart var familjen Simpsons med hela tiden.

Därefter åkte vi the Mumie som var en väldigt kort åktur fast med mycket specialeffekter som rök och ljus och grejer. Först åkte man jättesnabbt framlänges och sedan samma väg tillbaka. thats it? sa alla efter.

Jurasic Park var sista attraktionen vi hade kvar vilken kan jämföras med Flume ride på Liseberg fast mycket roligare! Först åkte man runt bland lite dinosourier som skvätte lite vatten och sedan kom man till det stora fallet och man blev hur blöt som helst! Men det var skönt eftersom det var så varmt ute!

Vi slutade dagen med att gå på Universals animal actors show. Det var en djurshow med både djur fråm filmer och andra tränade djur. Dock var djuren lite tröttna eftersom det var sista showen för dagen, så de ville inte riktigt göra som de blev tillsagda men det var bara gulligt! Vi såg bland annat hunden från the Proposal. Det var verkligen en helt awesome dag!

Whoville

hunden från the Proposal, dock lite äldre nu

säg gärna hej om du läste ända hit, ok?

Hollywood och bränder

Hollywood besöktes häromdagen, såg skylten och gick walk of fame. igår va vi på California Science center och såg Mumies of the World utställningen, fascinerande. Sedan medan vi åt lunch i Malibu fick Fanny ett sms om att det brann i närheten av huset, men vi tänkte inte så mycket på det men sedan började telefonerna ringa och fler sms damp in! Vi freaka ut en anning eftersom Teddy - deras hund va kvar ensam i huset. Men allt gick bra och som tur va blåste vinden åt andra hållet så all rök hamnade i grannstaden.

oredigerade bilder btw, har inget program här


US and A

halloo! jag överlevde flygresan och nu beginner jag mig California! Idag tog jag, Mickan och Fanny en promenad i Ventura där vi såg surfare och hotellet där de spelade in Little Miss Sunshine! how cool is that?? jag tyckte det var helcoolt i alla fall, även surfarna! haha allt är jättefascinerande och stort här. bilarna är hur stora som hellst och vi såg hundar som skulle kunna ta över världen..so long

om fyra timmar ska jag upp igen. klockan 07:00 lyfter mitt plan och min resa på 15 timmar mot usas västkust startar! så nästa gång ni hör från mig befinner jag mig i en helt annan tidzon på en helt annan kontinent! kul det här ska bli! anledningen till att jag åker till usa är för att hälsa på min barndomsvän och hennes familj som flyttade dit när vi gick i mellanstadiet. vi pratade redan då om att jag måste komma och hälsa på, och nu är det äntligen dags!


en awesome helg

det blev en weekend hos malin i helgen och här är en tyst uppdatering. bad, grillparty, trägårn, mys, bad, chill, krocket och självklart lite sex and the city stod på helgens menyn

malins familj har en liten stuga på deras tomt
här bodde jag, malin och sofiaRSS 2.0