Det regnar lite

Ett inlägg i realtid kommer här för inatt vräker regnet ner! Har nog aldrig sett såhär mycket regn! Började när vi åkte från Canberra då det regnade i princip hela vägen hem till Sydney och det har inte avtagit sedan dess. Uteplatsen, gräsmattan och även poolen svämmar över av vatten! Även fast Matt har öppnat tömningsventilerna i poolen fylls den på hela tiden då det skapats ett vattenfall ner i poolen - se sista bilden.


Seal Rocks och Newcastle

I helgen som var åkte vi på en liten roadtrip upp med kusten tillsammans med Josh och Shirley. Och där fann vi den finaste stranden hittills - Seal Rocks! Väldigt lugnt område mitt ute i skogen några mil ifrån motorvägen. Vi simmade i det lugna vattnet och vandrade sedan upp för en liten bergsknall vid sidan av stranden. I mellan två berg fanns det som en liten lagun. Jättevackert! Vid stranden såg jag nästan en rocka också, men den hann simma iväg innan jag hann ut i vattnet, men såg skuggan av den i alla fall!

På hemvägen dagen därpå stannade vi till i Newcastle (de två sista bilderna), Australiens näst äldsta stad! Dit sände man de allra värsta fångarna som fick jobba i kolgruvorna. (/wikipedia) Vi tog en liten strandpromenad och tittade sedan in i hamnen. Matt åt en chilidog till lunch, medan jag åt glass istället. Väldans mycket godare. Sedan fortsatte vi hemåt tillbaka till Sydney. Denna helgen blir det även en liten trip ner till Canberra för att hjälpa till med Josh och Shirleys flytt.


/En till glad Karoline i Newcastle

Palm Beach

Ett besök till norra stränderna är inte helt fel. Tog en "liten" tur till Palm Beach häromhelgen tillsammans med Dan och Debbie (en nyfunnen vän från Canada.) Tog oss två timmar istället för en att ta oss dit med all lördagstrafik. Helt förfärligt. Blev en fin stranddag i vilket fall med lagom vågor. Inte så stor att så man flyger och kastas runt under vattnet..eller så är det jag som snappat upp den Australienska simtekniken - dyyyyyyyyk under de stora vågorna! = mindre risk att dö. Har varit lite dålig på att uppdatera på sistone, ska försöka berätta lite mer vad som händer om någon är intresserad? I annat fall för mig själv.
 
I bakgrunden på det två första bilderna nedan syns Bilgola Beach och Newport Beach i bakgrunden, sedan kommer fina Palm Beach där "Home and away" spelades/spelas in om nu någon följt den serien?
/Glad Karoline

Sydney Aquarium

Såg Nemo-fiskar, hajar och allt möjligt spännande på Sydney Aquarium för..två veckor sedan?... Annars har det inte hänt så mycket på senaste. Matt har börjat jobba och vädret har inte varit det bästa. Cyklon och översvämningar som följde efter eldsvådorna. Det här landet ska tydligen alltid vara i det extrema. Här kommer några bilder från akvariet i alla fall.
Nemo-fisken!

RSS 2.0