Bondi Beach!

På Bondi för några dagar sedan! Lite häftigt faktiskt att äntligen komma till det där stället som jag såg på TV för flera år sedan och drömde till. Sen att det tog Matt nästan två månader innan han tog med mig dit är ju en annan fråga. Kan ju ha något att göra med dem där livräddarna i blått..dock behövde ingen bli räddad denna dag, så fick inte se dem in action. MEN jag såg dem åka runt på sina fyrhjulingar! (+ ett kamera crew!)
/happyfangirl
Utanför lifeguard tornet

Moreton Island och Coffs Harbour

När vi var uppe i Queensland åkte även ut på en dagstur till Moreton Island. Moreton Island är en stor sand ö med ett femtontal skeppsvrak strax utanför stranden. Vi simmade ut till vraken och snorklade. Fanns väldigt många fiskar att se, och jag såg en korall som såg ut som en hjärna! (Googla "Brain Corall") Sedan när vi skulle simma tillbaka in igen var jag med om en helt annan australiensk upplevelse - strömmarna blev väldigt starka och vi drogs iväg mot färjelägret istället för mot stranden. Så killarna vinkade på en livräddare som kom med sin jet ski och hjälpte oss tillbaka till stranden igen. Jag fick hoppa upp på jetskin medan killarna höll i räddnings brädan bakom jet skin. Ibland är det bäst att ta det säkra före det osäkra! Dagen efter började vi rulla ner mot Sydney igen. På vägen stannade vi i Coffs Harbour, begrundade "The Big Banana" och gick ut på piren nere i hamnen och tittade på ön Muttonbird Island. Dock orkade vi inte riktigt ta oss hela vägen ut då båda var sjuka.



Surfers Paradise

Under nyår åkte vi upp till Queensland och Surfers Paradise, hade en fin vecka där vi där vi firade in det nya året genom att se på fyrverkerier på stranden. Kändes väldigt märkligt att det slog över till ett nytt år och jag stod på en varm strand med endast klänning! Under veckan lyckades jag även finna en liten dold talang hos mig själv då vi spelade golf en dag, och hör och häpna - jag tyckte det var riktigt roligt! Men något som var ännu roligare och helt fantastiskt vad den dagen vi såg delfiner på stranden! DELFINER! Som den delfinfantast jag är började jag nästan gråta av lycka. Först såg vi dem hoppa någon enstaka gång kanske 20-30 meter ut från stranden, lyckligtvis hade jag med mig kameran till stranden, men tyvärr hann jag inte få kort när de hoppade, så man kan bara se fenorna i vattnet på bilderna. För sedan simmade de runt där en bra stund, och man kunde se dem i vågorna och titt som tätt kom en fena upp. En helt otrolig upplevelse verkligen!

Canberra och Pebbly beach

Har inte hunnit skriva något förens innan jul, så här kommer en liten uppdatering, och sedan kommer en till om efter jul. I vilket fall åkte vi ner till Canberra helgen innan jul och hälsade på Matts bror med sambo. Besökte parlamentsbyggnaden och tittade på en fontän som sprutade vatten 137 meter upp i luften. Därefter tog vi en promenad uppför en kulle i närheten av Matts brors lägenhet. Och där träffade vi på vilda känguruer! Första gången för mig att se dem i det vilda. Dagen därpå åkte vi vidare mot Pebbly beach där jag även hade lovats se ännu mer vilda men tama känguruer. Men dagen till ära var det självklart tomt på djur. Vi tog oss en promenad ut på klipporna istället. Och därefter kom julafton....

 


RSS 2.0